Svatokopecké pivo, jak již vyplývá z názvu, se vaří v pivovaru na Svatém Kopečku, což je místní část Olomouce. Pivovar vznikl v červnu 2009, kdy byla uvařena první domácí „hrncová“ várka, ale komerčním pivovarem, třetím v Olomouci, se stal až 3. 1. 2012.
Již od samého začátku vaří pivo tradičním způsobem, ze čtyř základních surovin (ječný slad vyrobený převážně z moravského ječmene, upravený chmel, voda a ušlechtilé pivovarské kvasnice), dekokčním, příp. infůzním způsobem.
Pivo je nefiltrované a nepasterované, čímž si uchová všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny.
- Svatokopecký Hanibal – světlý ležák, alk.5,2%obj., 2 sladový (český a mnichovský slad, vše humnová sladovna Záhlinice), chmel ŽPČ a Sládek, tekuté pivovarské kvasnice, vařeno na 2 rmuty.
- Svatokopecký J.W. – polotmavý ležák, alk.5,2%obj., 3 sladový (český, mnichovský a karamelový slad, vše humnová sladovna Záhlinice), chmel ŽPČ a Premiant, tekuté pivovarské kvasnice, vařeno na 2 rmuty.
- Svatokopecký Karel – tmavý speciál, alk.6,2%obj., 4 sladový (český, mnichovský, karamelový, barvící slad, vše humnová sladovna Záhlinice), chmel ŽPČ a Premiant, tekuté pivovarské kvasnice, vařeno na 2 rmuty.
- Příležitostně se vaří i další speciální druhy piv, jako jsou např. svrchně kvašená piva.