Jsme malý farmářský obchod s posezením v prvním patře, najdete nás v Olomouci v Úzké ulici.
Zaměřujeme se na produkty a potraviny z Hané a okolí v prvotřídní kvalitě.
Neváhejte a přijďte nás navštívit!

O pár článků zpět jsme se zde zavázali, že vyzkoušíme slané recepty se špaldou a pohankou. Pohanku jsme splnili, tak teď přišla na řadu špalda. Současně byl v naší domácnosti vznešen požadavek na kuře s nádivkou, jako dělává babička. V původním receptu babičky je použita klasická strouhanka, ale proč nezkusit do klasické kuchyně vznést trošku svěžího vánku, a tak jsme raději sáhli po špaldových vločkách.

DSC 0071

Suroviny:

1 cibule

½ kostky farmářského másla

2 vejce z volného chovu

100 g špaldových vloček (viz. sekce bez obalu)

3 lžičky farmářské smetany nebo mléka

Sůl

Pepř

Větší hrst čerstvé petrželové natě

DSC 0055

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno a lehce osmahneme tzv. nabledo na oříšku másla. 

Zbytek másla rozpustíme v malém kastrůlku, odstavíme a necháme vychladnout. 

Špaldové vločky rozemeleme najemno.

Nyní už máme všechny suroviny nachystané, tak je spolu už jenom promícháme a touto směsí nadijeme nějakého opeřence, tedy již oškubaného, nejlépe z volného chovu a s informací, čím byl při výkrmu vykrmen a pak ho upečeme, jak jsme zvyklí. 

DSC 0051