Jsme malý farmářský obchod s posezením v prvním patře, najdete nás v Olomouci v Úzké ulici.
Zaměřujeme se na produkty a potraviny z Hané a okolí v prvotřídní kvalitě.
Neváhejte a přijďte nás navštívit!

Receptů na jablečný koláč jsou mraky, proto by se mohlo zdát, že tento recept sepisujeme zbytečně. Na naší prodejně můžete pravidelně vídat špaldový koláč s jablky, je velice dobrý tím, jak je šťavnatý, avšak člověk s intolerancí lepku opět zapláče. 

Máme pro vás tedy jeho bezlepkovou variantu, kterou si rovněž může dát osoba netolerující laktózu i vejce, a je bez přidaného cukru, protože jablka jsou sladká dost. Navíc obsahuje jen pár surovin, které u nás na prodejně běžně seženete a domácí pečení je teď v módě, tak buďte IN pojďte do toho s námi.

DSC 0133

 

Suroviny:

1 hrnek mandlové mouky

1 lžička skořice

10 jablek (pokud máte menší letní jablka tzv. hrachovky, bude to i 15-20 jablek, čím víc jablek, tím bude koláč šťavnatější, tak jimi opravdu nešetřete!!!)

1 lžička kokosového oleje

 

Postup:

Všechna jablka omyjeme a postrouháme na hrubém struhadle (není třeba je loupat a ani z nich nevymačkáváme šťávu). 

Mandlovou mouku smícháme se skořicí.

Kokosovým olejem vymažeme formu na koláč.

Dno formy posypeme asi třetinou směsi mandlové mouky se skořicí.

Na sypkou směs vrstvíme strouhaná jablka.

Opakujeme, aby sypká směs a jablka byly ve třech vrstvách, končí se jablky a ty můžeme ještě zaprášit skořicí.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 50-60 minut.

Koláč necháme zcela vychladnout a poté teprve rozkrájíme!

Pozn. Pokud strouhaná jablka pustí velké množství šťávy, můžeme přidat do sypké směsi ze dvě lžíce kokosové mouky, jinak není potřeba. 

Ať chutná, Vaše To pravé z Hané!

 

DSC 0125

 

 DSC 0132